FieldBee RTK z avtomatskim krmiljenjem. Zvest kupec je vreden zlata.

Vsak kmet sanja o cenovno dostopnem in zelo natančnem avtomatskem krmiljenju. Podjetje FieldBee dela na uresničevanju teh sanj. Integrirali so FieldBee RTK sistem z najboljšimi samodejnimi krmilniki, ki so trenutno na trgu na voljo.

Zgodba o demonstraciji in o tem, kako je sistem samodejnega krmilja FieldBee drugačen

Agritechnica je največji kmetijski sejem na svetu. Njegova velikost – in stroški – so vznemirljivi, že cena najmanjšega stojala je enormna. Tu vladajo velika podjetja z velikimi marketinškimi proračuni. Na primer, pred dvema letoma je John Deere plačal milijon evrov za najem celotne dvorane. Takšne vsote si komaj predstavljamo.

Zvest kupec je vreden zlata

Torej, kaj storite, če vaše stranke pričakujejo, da ste na Agritechnici in pred letom niste kupili stojala? Podjetje FieldBee se je, kot vedno, obrnilo na svoje uporabnike. Prvega kupca – in zdaj tesnega prijatelja – Georga, ki živi le 20 km od mesta sejma, so vprašali, če bi lahko izvedli demonstracijo na njegovi kmetiji. Prijazno se je strinjal in z družino priskočil na pomoč. Dobili so odlično lokacijo za predstavitev ter tudi dostop do terena, traktorjev in lope. Dogodek je bil velik uspeh, vsi pa so bili neverjetno veseli in hvaležni.

O gostitelju Georgu

Georg je mladi kmet, ki skupaj z zetom vodi lepo 300-letno kmetijo. Gojijo zelenjavo, večinoma krompir. Pustil je službo v pisarni, da se je vrnil na deželo. “Nikoli se ne vrnem v pisarno.” Kmetijstvo je najboljše. “zdaj pravi Georg. Verjamemo, da lahko z uporabo tehnologij kmetovanje postane tudi bolj privlačno za mlajše kmete. Ena od teh tehnologij je samodejno krmiljenje. Tamas, Service Manager Europe iz podjetja AgJunction, je na traktor Georgovega brata, John Deere, namestil samodejno krmiljenje. Tamas ima več kot 10 let izkušenj z vgradnjo in servisom avtomatskih krmilnih sistemov. Pri svojem delu je strasten in razlaga, da namestitev sistema ni tako težka. Za to potrebuje 2 uri mehanskega dela in 30 minut za umerjanje.

Kako je samodejni krmilni sistem FieldBee drugačen?

Na trgu je na voljo veliko avtomatskih krmilnih sistemov. Sistem FieldBee je boljši zaradi:

  • Visoke natančnosti. FieldBee RTK sistem zagotavlja natančnost 0-4 cm. Senzor FieldBee je mogoče povezati z lokalnim ponudnikom NTRIP in ga je enostavno prestavljati z enega traktorja na drugega.
  • Kompenzacije terena. Samodejni krmilnik ima vgrajeno kompenzacijo nagiba, zato vam za to funkcijo ni treba doplačati. Izboljšuje natančnost, zlasti pri delu na gričevnatih poljih.
  • Deluje na katerem koli traktorju. Komplet za montažo je mogoče uporabiti na 1000 modelih traktorjev, izboljšuje kakovost in natančnost sistema. Za ostale modele obstaja poseben nastavljiv komplet.
  • Na voljo so različni načini namestitve: pripravljeni za krmiljenje, hidravlični in mehanski. Če vaš traktor ni pripravljen za upravljanje, lahko izbirate med hidravlično in mehansko namestitvijo. Oglejte si video z nasveti Tamasa.
  • Visoke kvalitete. Iste komponente samodejnega krmiljenja uporabljajo Claas, Mueller-Electronics, Ag Leader, TeeJet in drugi ponudniki precizne kmetijske tehnologije.
  • Enostavne premičnosti. Dodatna pozitivna lastnost tega sistema je, da ga lahko enostavno prestavite z enega traktorja na drugega. Za vsak traktor boste morali kupiti poseben komplet (100-150 EUR), preostale dele sistema pa lahko zamenjate med traktorji. Čas, ki ga zamenjava vzame, je 2 do 3 ure.
  • Možnost nadgraditve novih funkcij, kot so nadzor nad odseki, timsko delo in še veliko več. Podjetje nenehno implementira novosti.
  • Ugodne cene. Kakovosten in visoko natančen RTK sistem za ugodno ceno.

Kaj sledi?

Podjetje izpolnjuje obljube in si močno prizadeva, da bi ustvarili izdelke, ki vam bodo dobro služili in vam prihranili denar. V navigacijski sistem FieldBee RTK so integrirali najboljše avtomatske krmilnike, ki so trenutno na trgu. Zagotavljajo najvišjo natančnost z najnižjimi stroški. Cilj je narediti precizne kmetijske tehnologije še dostopnejše in enostavnejše za uporabo.