Farmnavigator na polju: Zgodba kmeta Georga – “Odloči se za!”

Zadovoljni uporabniki Farmnavigator na polju delijo zgodbe z vsega sveta. Podjetje si želi čim več povratnih informacij, kako Farmnavigator deluje v praksi.

V nadaljevanju je predstavljena zgodba o nemškem kmetu Georgu, ki skupaj s svojim očetom dela na 350 ha zemljiščih in goji ozimno pšenico, oljno ogrščico in grah.

Začetki s Farmnavigator

Georg je že v letu 2012 iskal enostavno in cenovno ugodno GPS rešitev, ki bi mu omogočila, da na polju doseže visoko natančnost. Za AvMap Farmnavigator je izvedel v nemških kmetijskih časopisih.

Navdušen nad ocenami kakovosti, natančnosti in zanesljivosti sistema, se je odločil za nakup.

»Z očetom delava na 350 hektarjih zemlje, kar sicer na Nemškem velja za precej majhno kmetijo. AvMap Farmnavigator mi je pomagal doseči visoko natančnost in ohraniti smer, predvsem pri ohranjanju ravnih linij, zaradi česar je moje delo bolj natančno in učinkovito. ” pravi Georg

Po odlični izkušnji s preprostim sistemom Farmnavigator G6 se je Georg odločil, da bo sistem nadgradil z novejšim modelom G7 Farmnavigator in RTK sprejemnikom.

Georg se odloči za novejši model Farmnavigator G7 z RTK sprejemnikom

Leta 2017 se je Georg odločil za nakup novega modela Farmnavigator G7 in RTK anteno, ki omogoča obdelavo na 2 cm natančno.

Razlog, da je kupil Farmnavigator G7  je bila možnost bolj natančne obdelave in povezave kompatibilnih orodij ter možnost nadgradnje na Avtomatsko krmiljenje traktorja.

Najbolj mu je všeč dejstvo, da ga lahko uporablja z različnimi stroji, kot so škropilnice in trosilniki…

“Uživam z G7 Farmanvigator sistemu v povezavi s svojim traktorjem Steyr kompakt 4075 za dela na polju kot so gnojenje in škropljenje. ” pravi Georg

»Z AvMap Farmnavigatorj-jem je moje delo veliko bolj natančno, obdelovalne linije so popolne, nisem tako utrujen in prihranek je večji ” pravi Georg

Georg se odloči nadgradnjo na AvMap prostoročni krmilni sistem

Nekaj ​​mesecev pozneje se je Georg odločil za nakup kompleta za avtomatsko krmiljenje. Ekipa podjetja je obiskala njegovo kmetijo in mu pomagala pri namestitvi. Za Georga je bila to uporabna in pozitivna izkušnja, saj je spoznal ekipo in se naučil vsega, kar mora vedeti o AvMap Farmnavigator.

“Zdaj imam popoln sistem za avtomatsko vodenje oz. krmiljenje AvMap z G7 Farmanvigatorjem in RTK sprejemnikom, ki je povezana z RTK bazno postajo. Za nakup sem se odločil, ker se mi je ročno krmiljenje zdelo precej težko in sem bil po celodnevnem delu izčrpan. ” pravi Georg

Glejte AvMap Sistem za avtomatsko krmiljenje tukaj >>

Georg je primerjal AvMap sistem z drugimi sistemi:

„Naš drugi traktor je prav tako opremljen s sistemom avtomatskega krmiljenja, in sicer s hidravličnim sistemom Case IH in Case (Trimble). Uporabljamo plačljivo korekcijo signala RangePoint RTX, ki stane približno 350 EUR na leto. Ta sistem je precej zapleten tako, da mora večino navigacijskih nastavitev opraviti serviser. AvMap je veliko boljši. Autosteer in ECU sta boljša (hitrejša, krmiljenje je pametnejše) kot hidravlični samodejni krmilnik Case.

Z AvMap imam vse kar potrebujem, cenovno ugoden in tehnično izpopolnjen sistem za avtomatsko vodenje traktorja ” dodaja Georg

Nenehno se izpopolnjuje z novimi izdelki

Georg še naprej nadgrajuje svoj sistem z novimi izdelki Farmnavigator. Bil je eden prvih kmetov, ki je prednaročil novi sprejemnik RTK All in one. Čeprav je s Turtle RTK imel dobre izkušanje, je želel izboljšati svoje delovne rezultate in delati na območjih, kjer lahko prihaja do prekinitve signala. Za naročilo ALL in One RTK ga je prepričala ugotovitev, da lahko z novim sprejemnikom dela še bolj nemoteno in brezbrižno na +- 2 cm natančno, tudi ob prehodu državne meje ali neposredno ob njej.

Zaključek

Georg priporoča AvMap tudi drugim kmetom.

“Moje priporočilo za kmete je samo – odločite se za! Za vse kmete, manjše in večje,  je to način, kako svoje delo premakniti na višjo raven, biti natančnejši, učinkovitejši, prihraniti čas, pa tudi skrbeti za okolje! ” Georg iz Nemčije